Bruine bol met eiersalade

Ingrediënten

·         3 eieren

·         stukje prei

·         1 stengel bleekselderij

·         1 eetlepel olie

·         ± ½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)

·         ½ theelepel gemalen komijn

·         100 gram diepvries doperwtjes

·         4 bladen ijsbergsla

·         4 eetlepels halfvolle yoghurt

·         2 grote (Italiaanse) bruine bollen

 

Bereiding

1.       Kook de eieren in 10 minuten hard.

2.       Maak de prei en de bleekselderij schoon. Snijd de            prei in smalle ringen en de bleekselderij in                        boogjes.

3.       Fruit de prei en de bleekselderij in de olie zacht.

4.       Voeg de kurkuma en komijn toe en bak dit zacht              mee tot dit gaat geuren.

5.       Voeg de doperwtjes toe en stoof ze in 2 minuten              mee gaar. Laat het afkoelen.

6.       Was de ijsbergsla en snijd het in smalle repen.

7.       Pel de eieren en hak ze in stukjes.

8.       Verdun het groentemengsel met de yoghurt en                roer er de stukjes ei door.

9.       Snijd de bollen open en beleg ze met de                          ijsbergsla. Schep de eiersalade erin.

 

Menusuggestie

 

Lekker met ijsbergsla met radijs.

 

Hiervoor heb je nodig...

·         ijsbergsla

·         1 bos radijs

·         1 eetlepel olijfolie

·         azijn

 

Past in dieet

·         Caloriearm

·         Met weinig zout

·         Bij diabetes

 

Voedingswaarden per persoon

 

                           Recept        incl. menusuggestie

Energie               405 kcal           465 kcal

Eiwit                    20 gram            25 gram

Koolhydraten      45 gram             45 gram

Waarvan suikers  4 gram               6 gram