Voordelen van de foamroller

 

 

 

 

de Foamroller

foamroller roosendaal

 

Je ziet hem de laatste tijd veel voorbij komen: de Foamroller. In de topsport wereld wordt hij al enige tijd gebruikt en is de foamroller steeds populairder. Maar wat de foamroller precies doet en waar hij goed voor is, dat is voor veel mensen onduidelijk. 

 

Foamrollen valt in de categorie self myfascial release, ook wel trigger point release genoemd. Dit is een chique term voor zelfmassage, een manier om spierspanning in je lichaam te verminderen. Dit werkt als volgt: Je geeft druk op een bepaalde spier en die spier zal dan tijdelijke ontspannen. Dit heeft hetzelfde effect als een massage, je doorbloeding wordt versneld waardoor je sneller zult herstellen van zere spieren. Dit is perfect om te gebruiken na het sporten. Wanneer je sport krijg je daarna meer spanning op het spierweefsel, deze spanning zorgt ervoor dat je doorbloeding minder goed wordt, waardoor je Range of motion (rom) zal verminderen. Dit heeft invloed op je bewegelijkheid.

 

Voordelen van de foamroller

 

De foamroller heeft erg veel voordelen, we hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

•    De spierpijn neemt af of de spierpijn kun je voorkomen door voor en na een training al gelijk de foamroller te gebruiken.

•    De triggerpoints in het lichaam worden verwijderd door de zelfmassage.

•    Je Range of motion (ROM) wordt vergroot. Vaak zorgen zere spieren ervoor dat je minder bewegelijk bent in de spieren. Wanneer je een foamroller gebruikt na het sporten zal deze bewegelijkheid sneller weer terug komen dan wanneer je de foamroller niet gebruikt.

 

Paar voorbeelden hieronder.

Hamstrings

 

Ga met je rechterbeen gestrekt op de foamroller liggen, buig je linkerbeen en zet je armen achter je op de grond neer. (voorbeeld A) Rol heen en weer van je knieholte tot je bil.

Rug

 

Ga met je rug op de foamroller liggen en zorg ervoor dat de foamroller net onder de schouder is. Buig je benen en zet deze op de grond. Rol de foamroller naar de onderrug en weer terug.