Doelstellingen

Wat wil jij
bereiken?

Wij helpen jou je doelen te realiseren

De redenen om te gaan sporten zijn uiteenlopend. Het is goed om eerst duidelijk voor jezelf te bepalen waarom je wilt gaan sporten. Dit helpt ons om het juiste plan van aanpak voor jouw situatie op te stellen en jou te kunnen adviseren.

Op deze pagina vind je de meest voorkomende redenen waarom je Jouw-Personal Trainer zou gaan sporten. In alle gevallen biedt personal training de uitkomst!

DOEL

De basis van fitness: spieren kweken en vet verbranden. De combinatie van gebalanceerde training en het juiste dieet leiden tot blijvend gewichtsverlies. Jong en oud kunnen dit bereiken en jij bepaalt in welk tempo. Eens moet je beginnen dus waarom niet nu?

Of je ervaring hebt of niet doet er bij Jouw Personal Trainer niet toe. In het comfort van onze fitnessstudio zorgen we dat je je thuis voelt en maken we een programma op maat dat past bij jouw conditie en vaardigheden. Na een persoonlijk adviesgesprek helpen we je op weg om jouw doelen te bereiken.

DOEL

Gezonder worden een logisch gevolg van goed sporten en goed eten. Maar het kan uiteraard ook een doel op zich zijn. Ervaar je fysieke ongemakken en zit je niet lekker in je vel? Ben je lusteloos en niet fit? Ben jij ontevreden over jouw eigen gezondheid?

 

DOEL

Onder conditie verstaan we het vermogen om lichamelijk te presteren op basis van een fysieke en psychische toestand. Factoren die hierbij een rol spelen zijn onder andere de hart- en longcapaciteit. De machinekamer van je gezondheid.

Wie meer zuurstof kan verwerken kan meestal ook beter presteren. Een sterk hart en een goede longcapaciteit bepalen hierbij voor een groot deel de prestaties. Wie beter getraind is kan meer zuurstof opnemen (in bloed en spieren) en is daardoor sterker en fitter.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om een goed trainingsschema te hebben. Met een gestructureerd programma op maat zie je precies waar je op welk moment bent en of je je doelstellingen gehaald hebt.

DOEL

Krachttraining, de naam zegt het al, is training om meer kracht op te bouwen. Door je spieren regelmatig zwaar te belasten, krijgt je lichaam een seintje dat je meer kracht nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat je meer spierweefsel opbouwt op die specifieke plaatsen die je traint.

Er zijn verschillende soorten krachttraining. We kennen natuurlijk allemaal de oefeningen met gewichten, maar dat is slechts één van de vele manieren om kracht op te bouwen. Ook andere trainingsvormen waarbij je spieren aan het werk gezet worden leiden tot spiergroei. Denk hierbij aan EMS (Elektro Musculaire Stimuatie) en SensoPro training.

DOEL

Veel mensen leiden aan fysieke klachten. Denk hierbij aan rugklachten of pijn aan gewrichten. De oorzaken van deze klachten zijn vaak terug te herleiden naar een slechte lichaamshouding. Het trainen van de ‘core strength’ van jouw lichaam is dan ook erg belangrijk.

De ‘core strength’ (de kernstabiliteit) bepaalt hoe je lichaam in balans is en hoe je rechtop loopt. Als er balans is in je ‘core strength’ zie je dat terug in rechte schouders en voorkom of elimineer je rugpijn. Je rug en buik zijn hierin bepalend en vragen beide om voldoende aandacht. Duwen en trekken zijn hierbij de sleutelwoorden.

Met een goede kernstabiliteit zorg je ervoor dat de krachten vanuit je romp naar je armen en benen (en andersom) op de juiste wijze (natuurlijker) ‘bewegen’. Bijkomend voordeel is dat je hiermee eventuele blessures beperkt.

DOEL

Wellicht zit je in een revalidatietraject of wil je vanwege sport of werk bepaalde spieren trainen. Enerzijds om kracht op te bouwen en anderzijds om toekomstige klachten te voorkomen. Dit noemen we ook wel ‘functionele training’. Iedere spiergroep vereist een specifieke aanpak.

Functionele training wordt ten onrechte vaak meer gezien als revalidatieoefeningen dan als training ter voorkoming van blessures. Functionele training bij Jouw-Personal Trainer is veel meer dan dat. Apparatuur met een vast gewicht beperkt de bewegingsvrijheid van het lichaam en leidt niet tot het gewenste resultaat. De beste functionele training wordt bereikt met vrije gewichten en uitrusting. Met een programma op maat waarin je frequent en gevarieerd traint behalen we gezamenlijk jouw doel.

Met personal training
doelgericht aan de slag

Je weet dat er écht iets moet veranderen. Maar heb je dat extra duwtje of die gids nodig die zorgt dat je echt gaat beginnen? En wil je ook graag eerder resultaat dan bij de reguliere sportschool waar je slechts een nummer bent?

Een op maat gemaakt programma bij Jouw-Personal Trainer én een positieve instelling bieden hier de oplossing.