Lifestyle en voeding

Een combinatie van
gezond eten en bewegen

Regelmatig en verantwoord sporten is belangrijk, maar het is slechts een deel van het proces naar een gezonder leven. Wie gezonder wil worden én blijven zal ook zijn eet- en leefpatroon moeten aanpassen. Of je nu wilt afvallen of juist niet. Met de juiste voeding heb je meer energie en haal je het beste uit jezelf.

Gezonde voeding (met de juiste voedingsstoffen) draagt bij aan een gezonder lichaam. In combinatie met voldoende verantwoord bewegen zal dit resulteren in een goede balans tussen lichaam én geest. Lifestyle coaching en voedingsadvies zijn dan een integraal onderdeel van onze personal training trajecten.

Haal het beste uit jezelf

Wees realistisch

Als je bij Jouw-Personal Trainer aan de slag gaat, dan doe je dat met een bepaald doel. Bijvoorbeeld om af te vallen, sterker te worden, lekkerder in je vel te zitten of om meer zelfvertrouwen te krijgen. Een combinatie van dit alles kan natuurlijk ook.

Wat je doel ook is, er zal altijd een bepaalde tijd nodig zijn om jouw geformuleerde doel te bereiken. Met een goed trainingsschema voor de middellange of lange termijn kunnen we gericht naar jouw einddoel toewerken.

Verantwoorde voeding in de juiste balans

Samen gaan we op zoek naar de juiste voedingsbalans en regelmaat zodat je je gewicht onder controle kunt houden. Als voedingscoach raad ik zogenaamde afslankdiëten af. Ik geloof wel in een persoonlijk en correct voedingspatroon. Een voedingspatroon dat is afgestemd op jouw ritme en levensstijl maakt je gewicht beheersbaar. Maar blijf ook genieten, want wie bewust eet kan lekker leven!

Met een programma op maat en jouw positieve instelling gaat dat lukken. Een verbetering van jouw gezondheid, dat is onze drijfveer.                                                

Val niet te snel af!

Veel mensen gaan trainen om (snel) af te vallen. Prima, maar pas op. Te snel afvallen is onverstandig. Een streefgewicht is vaak wel haalbaar, maar dit vasthouden is een ander verhaal. Je moet er (heel) veel discipline voor hebben.

Val je heel snel af dan zal je lichaam ook weer snel om eten vragen. Verder verlies je niet alleen overtollig vet, maar is de kans groot dat je ook wat van je spiermassa verliest. Dit betekent minder power en meer verbranding. En nog minder eten, dat wil je niet. Tenslotte zul je door te snel afvallen belangrijke voedingsstoffen gaan missen. Kortom, afvallen is prima maar niet in een te hoog tempo.

Gezond genieten? Jazeker!

Ook met een gezond en voedzaam voedingspatroon kun je blijven genieten. Vaak wordt dit vergeten als er naar een ander voedingspatroon wordt gekeken. Meestal denkt men ‘nu mag ik niets meer eten’. Onzin. Verandering van eetpatroon is niet per definitie een streng dieet.

Genieten van gezond en lekker eten is genieten van een verbeterde energiebalans en een positieve verandering van lichaam en geest!

Tips voor een effectief fitness­programma

Gezond en fit worden gebeurt niet zomaar. Hard werken in de gym en gedisciplineerd leven buiten de gym zijn hierbij erg belangrijk. Gelukkig zijn er ook een aantal zaken die je eenvoudig toe kunt passen in je standaard routine: